WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8-10
Składniki:
- mała kapusta pekińska,
- duża pierś kurczaka,
- 3/4 opakowania kukurydzy,
- 4 średnie ogórki konserwowe,
- duża cebula,
- sos sałatkowy grecki Prymat czosnkowo-ziołowy,
- 4 czubate łyżki jogurtu greckiego,
- łyżka oleju,
- przyprawa kebab-gyros.
*Możecie użyć też sosu czosnkowego domowej roboty. :)
Przygotowanie:
- Kurczaka kroję w kostkę, podsmażam przez chwilę na oleju z dodatkiem przyprawy (mięso ma być soczyste), osączam na ręczniku papierowym.
- Kapustę siekam, cebulę i ogórki kroję w małą kostkę, kukurydzę osączam na sicie.
- Przygotowuję sos z majonezu i sosu greckiego.
- Wszystkie składniki sałatki łączę z przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)