WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki:
- 5 plastrów schabu,
- 50 dag pieczarek,
- pęczek natki pietruszki,
- duża garść posiekanego szczypiorku,
- łyżka masła,
- sól,
- pieprz świeżo mielony,
- ciemny sos uniwersalny Łowicz,
- odrobina wody.
Przygotowanie:
- Pieczarki obieram, kroję w ćwiartki (końcówki w grubsze plasterki), natkę siekam. Podsmażam razem na maśle z dodatkiem soli i pieprzu.
- Mięso kroję na ćwiartki, następnie każdy kawałek na pół wzdłuż - aby powstały bardzo cieniutkie plasterki.
- Kiedy pieczarki lekko się przyrumienią, dodaję mięso i sos (potem wlewam odrobinę wody do słoika, mieszam i również przelewam na patelnię).
- Danie gotuję na najmniejszym ogniu pod przykryciem 30 minut.
- W razie potrzeby doprawiam do smaku. Na koniec posypuję szczypiorkiem.
mniaaam. sezon w pełni :)
OdpowiedzUsuńOj tak!
Usuń