WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki podstawowe:
- 4 plastry karkówki.
- 2 łyżki oleju,
- łyżeczka czosnku suszonego Cykoria,
- łyżeczka soli,
- łyżeczka słodkiej papryki,
- łyżeczka ostrej papryki,
- 2 łyżeczki majeranku.
Przygotowanie:
- Składniki marynaty mieszam. dokładnie nacieram mięso i odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc).
- Mięso smażę na rozgrzanej patelni grillowej po około 5-6 minut z każdej strony na średnim ogniu, następnie jeszcze po 1-2 minuty na małym ogniu.
Przepyszna karkówka, palce lizać 😋
OdpowiedzUsuń