środa, 18 października 2017

KARKÓWKA W MARYNACIE PAPRYKOWEJ Z PATELNI GRILLOWEJ




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4

Składniki podstawowe:
  • 4 plastry karkówki.
Marynata:
  • 2 łyżki oleju,
  • łyżeczka czosnku suszonego Cykoria,
  • łyżeczka soli,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • 2 łyżeczki majeranku.


























Przygotowanie:
  • Składniki marynaty mieszam. dokładnie nacieram mięso i odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc).
  • Mięso smażę na rozgrzanej patelni grillowej po około 5-6 minut z każdej strony na średnim ogniu, następnie jeszcze po 1-2 minuty na małym ogniu.

1 komentarz:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)