WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 200 g makaronu,
- 3 plastry schabu,
- mała papryka czerwona (opcjonalnie),
- 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki,
- 330 g śmietany 30%,
- łyżka oleju,
- 2 ząbki czosnku,
- 500 ml bulionu,
- oregano,
- majeranek,
- ostra papryka,
- świeżo mielony pieprz,
- sól,
- 15 dag tartego sera żółtego.
Przygotowanie:
- Mięso kroję w bardzo cienkie paseczki, czosnek siekam, paprykę w nieduże kawałki.
- Na oleju podsmażam mięso z dodatkiem czosnku oraz przypraw - soli, oregano, majeranku i papryki.
- Dodaję paprykę, zalewam bulionem i śmietanką, wrzucam makaron. Gotuję pod przykryciem na najmniejszym ogniu około 20 minut, co jakiś czas mieszam.
- Na koniec dodaję ser, mieszam i gotuje do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)