czwartek, 26 października 2017

SAŁATKA JARZYNOWA Z KUKURYDZĄ



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6-8

Składniki:
  • 4 jajka,
  • 2 nieduże marchewki (ugotowane),
  • nieduża pietruszka (ugotowana),
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • większy ogórek kiszony,
  • 4 mniejsze ziemniaki (ugotowane),
  • duża garść natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • majonez.
Przygotowanie:
  • Jajka gotuję na twardo, kroję w kostkę razem z warzywami.
  • Kukurydzę osączam z zalewy.
  • Wszystkie składniki sałatki łączę z majonezem i natką pietruszki. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)