WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 4 bułki,
- 10 dag szynki w kawałku,
- łyżka masła,
- oregano Cykoria,
- curry,
- odrobina pieprzu cayenne,
- sól,
- pieprz,
- 2 duże jajka,
- duża garść posiekanej natki pietruszki,
- 10 dag tartego sera żółtego,
- 1/2 średniej wielkości papryki czerwonej,
- 4 łyżki groszku,
- mały ogórek kiszony.
Przygotowanie:
- Z bułek odcinam wierzch, wydrążam środek.
- Szynkę kroję w drobną kostkę, podsmażam na maśle z dodatkiem oregano, curry i pieprzu cayenne.
- Groszek osączam z zalewy, paprykę i ogórka drobno kroję.
- Warzywa mieszam z jajkiem, serem i natką pietruszki.
- Na dnie bułek układam szynkę, następnie wykładam resztę farszu.
- Całość zapiekam w 180 stopniach (termoobieg) około 15 minut.
- Pieczone bułeczki podaję z ketchupem.
często robię podobne na ciepłe śniadanie :) pycha!
OdpowiedzUsuńBardzo sycące. :D
Usuń