wtorek, 24 października 2017

BUŁECZKI ZAPIEKANE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI


























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4

Składniki:
  • 4 bułki,
  • 10 dag szynki w kawałku,
  • łyżka masła,
  • oregano Cykoria,
  • curry,
  • odrobina pieprzu cayenne,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 duże jajka,
  • duża garść posiekanej natki pietruszki,
  • 10 dag tartego sera żółtego,
  • 1/2 średniej wielkości papryki czerwonej,
  • 4 łyżki groszku,
  • mały ogórek kiszony.
Przygotowanie:
  • Z bułek odcinam wierzch, wydrążam środek.
  • Szynkę kroję w drobną kostkę, podsmażam na maśle z dodatkiem oregano, curry i pieprzu cayenne.
  • Groszek osączam z zalewy, paprykę i ogórka drobno kroję.
  • Warzywa mieszam z jajkiem, serem i natką pietruszki.
  • Na dnie bułek układam szynkę, następnie wykładam resztę farszu.
  • Całość zapiekam w 180 stopniach (termoobieg) około 15 minut. 
  • Pieczone bułeczki podaję z ketchupem.

2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)