poniedziałek, 23 października 2017

SAŁATKA Z KURCZAKIEM CURRY I CZERWONĄ FASOLĄ




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6-10

Składniki:
  • 2 nieduże piersi kurczaka,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • puszka kukurydzy,
  • mały por (biała i jasnozielona część),
  • średniej wielkości papryka czerwona,
  • duża garść posiekanej natki pietruszki,
  • łyżka oleju,
  • curry,
  • papryka słodka,
  • odrobina pieprzu cayenne,
  • sól,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki ketchupu.
Przygotowanie:
  • Kurczaka kroję w kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - curry (posypać dosyć obficie), solą, pieprzem cayenne i słodką papryką. Kurczak ma się lekko zarumienić i pozostać soczysty. Osączam na ręczniku papierowym.
  • Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę, pora w cienkie plasterki, kukurydzę i fasolę osączam na sicie.
  • Wszystkie składniki sałatki przekładam do miski, łączę z majonezem i ketchupem oraz posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)