WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 1-2
Składniki:
- 5 ugotowanych ziemniaków (średniej wielkości),
- 10-15 dag boczku,
- 1/2 średniej wielkości cebuli,
- 10 plasterków pepperoni zielonej (+2 posiekane do posypania dania),
- przyprawa do ziemniaków Cykoria,
- łyżka masła,
- łyżka posiekanej natki pietruszki,
- łyżka startego sera żółtego,
- 2 łyżki śmietany.
Przygotowanie:
- Ziemniaki kroję w półplastry, boczek i cebulę w kostkę.
- Na patelni podsmażam boczek. Kiedy nieco się przyrumieni, a tłuszcz wytopi, dodaję cebulę. Smażę aż cebula się zeszkli. Następnie wrzucam ziemniaki, pepperoni w plastrach oraz masło i przyprawę. Smażę często mieszając kilka minut.
- Na koniec dodaję śmietanę i ser, mieszam. Trzymam na patelni do momentu rozpuszczenia się sera, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
- Ziemniaki na talerzu posypuję natką i posiekaną pepperoni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)