WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-6
Składniki:
- opakowanie mozzarelli,
- większa cukinia,
- mąka i bułka tarta do panierowania,
- jajko,
- sól,
- pieprz,
- zioła prowansalskie.
Przygotowanie:
- Mozzarellę kroję w większą kostkę, cukinię na cienkie paski (obieraczką).
- Układam po dwa paski cukinii (na krzyż), na środku kładę kawałek mozzarelli i ściśle zawijam (na przemian).
- Tak zawiniętą cukinię panieruję w mące, jajku (z dodatkiem przypraw) i bułce tartej.
- Smażę na głębokim tłuszczu, osączam na ręczniku papierowym.
Ależ świetny przepis!
OdpowiedzUsuńJa mam w lodówce chyba zawsze jakieś nadprogramowe cukinkie i brak pomysłu na ich użycie...
:)
Ja też, dlatego muszę coś wymyślać. :D
Usuń