WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6
Składniki:
- 6 jajek,
- 2 łyżki mascarpone,
- 2 łyżeczki soku z cytryny,
- sól,
- pieprz,
- 1/2 pęczka szczypiorku + 12 gałązek do dekoracji.
Przygotowanie:
- Jajka gotuję na twardo, przekrawam na pół, wyjmuję żółtka.
- Szczypiorek drobno siekam, z odłożonym gałązek robię kokardki do dekoracji.
- Mascarpone ucieram z sokiem z cytryny, następnie mieszam z roztartym żółtkiem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
- Gotowym nadzieniem faszeruję jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)