środa, 29 listopada 2017

SYLWESTROWE KOSZYCZKI Z NADZIENIEM PIECZARKOWO-ZIEMNIACZANYM


























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6

Składniki:
  • opakowanie spodu do pizzy (400 g),
  • 3 łyżki ketchupu z piekła rodem Kotlin (lub jego łagodnej wersji),
  • 50 dag pieczarek,
  • 3 małe ugotowane ziemniaki,
  • mała papryka czerwona,
  • mała marchewka,
  • 2 plastry sera żółtego,
  • 12 małych plasterków salami.
  • zioła prowansalskie,
  • sól,
  • suszona natka pietruszki,
  • łyżka oleju.
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen
Przygotowanie:
  • Ziemniaki i paprykę kroję w drobną kostkę.
  • Pieczarki, marchewkę i ser ścieram na tarce o dużych oczkach.
  • Na oleju podsmażam pieczarki z marchewką i papryką z dodatkiem soli i ziół prowansalskich do momentu wyparowania wody.
  • Dodaję ziemniaki, ketchup i ser, mieszam.
  • Spód do pizzy dzielę na 12 części, wykładam nim formę do muffinek formując koszyczki.
  • Ciasto napełniam farszem, posypuję suszoną natką, w środek wbijam zwinięte plasterki salami.
  • Zapiekam w 220 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia ciasta).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)