WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6
Składniki:
- opakowanie spodu do pizzy (400 g),
- 3 łyżki ketchupu z piekła rodem Kotlin (lub jego łagodnej wersji),
- 50 dag pieczarek,
- 3 małe ugotowane ziemniaki,
- mała papryka czerwona,
- mała marchewka,
- 2 plastry sera żółtego,
- 12 małych plasterków salami.
- zioła prowansalskie,
- sól,
- suszona natka pietruszki,
- łyżka oleju.
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen
Przygotowanie:
- Ziemniaki i paprykę kroję w drobną kostkę.
- Pieczarki, marchewkę i ser ścieram na tarce o dużych oczkach.
- Na oleju podsmażam pieczarki z marchewką i papryką z dodatkiem soli i ziół prowansalskich do momentu wyparowania wody.
- Dodaję ziemniaki, ketchup i ser, mieszam.
- Spód do pizzy dzielę na 12 części, wykładam nim formę do muffinek formując koszyczki.
- Ciasto napełniam farszem, posypuję suszoną natką, w środek wbijam zwinięte plasterki salami.
- Zapiekam w 220 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia ciasta).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)