WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-4
Składniki:
- 6 średniej wielkości ziemniaków,
- opakowanie mozzarelli,
- 10 dag tartego sera żółtego,
- opakowanie warzyw na patelnię po polsku (450 g - ziemniaki, pieczarki, marchewka, fasolka szparagowa),
- sól,
- susz z liści pietruszki Cykoria,
- czosnek staropolski,
- curry,
- słodka papryka.
Przygotowanie:
- Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, kroję w plastry.
- Warzywa podsmażam na oleju (pod przykryciem przez 10 minut, co jakiś czas mieszam) z dodatkiem przypraw - natki pietruszki, soli i czosnku.
- Układam warstwy zapiekanki - ziemniaki (oprószam papryką i curry), ser żółty, warzywa, półplasterki mozzarelli. Całość posypuję słodką papryką.
- Zapiekam w 180 stopniach przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)