czwartek, 30 listopada 2017

WARZYWA ZAPIEKANE Z DWOMA SERAMI



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-4

Składniki:
  • 6 średniej wielkości ziemniaków,
  • opakowanie mozzarelli,
  • 10 dag tartego sera żółtego,
  • opakowanie warzyw na patelnię po polsku (450 g - ziemniaki, pieczarki, marchewka, fasolka szparagowa),
  • sól,
  • susz z liści pietruszki Cykoria,
  • czosnek staropolski,
  • curry,
  • słodka papryka.
Przygotowanie:
  • Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, kroję w plastry.
  • Warzywa podsmażam na oleju (pod przykryciem przez 10 minut, co jakiś czas mieszam) z dodatkiem przypraw - natki pietruszki, soli i czosnku.
  • Układam warstwy zapiekanki - ziemniaki (oprószam papryką i curry), ser żółty, warzywa, półplasterki mozzarelli. Całość posypuję słodką papryką.
  • Zapiekam w 180 stopniach przez 15 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)