WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 2 opakowania makaronu z zupek chińskich,
- średniej wielkości papryka czerwona,
- 5-6 plastrów szynki,
- łyżka oleju,
- 200 g śmietanki 30%,
- sól,
- pieprz,
- słodka papryka,
- curry.
Przygotowanie:
- Makaron kruszę, zalewam wrzątkiem, odstawiam.
- Paprykę kroję w kostkę, szynkę w małe kawałki, podsmażam na oleju przez kilka minut, co jakiś czas mieszam.
- Na patelnię wlewam śmietankę i dodaję przyprawy - sól, pieprz, paprykę i curry, mieszam. Gotuję na małym ogniu 1-2 minuty.
- Makaron odcedzam i dodaję do sosu, mieszam i jeszcze przez chwilę razem gotuję. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)