WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
(+ CHŁODZENIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki:
- 200 g śmietany 30%,
- 100 g mlecznej czekolady,
- 100 g gorzkiej czekolady,
- opakowanie wiórków kokosowych (200 g).
Przygotowanie:
- Śmietanę podgrzewam, dodaję połamaną czekoladę, chwilę czekam, zdejmuję z ognia i mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Studzę.
- Czekoladę mieszam z wiórkami kokosowymi (odrobinę zostawiam).
- Masę przekładam do formy na lód, dekoruję pozostałymi wiórkami, chłodzę w lodówce (masa ma zastygnąć).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)