sobota, 2 grudnia 2017

SZYBKA SAŁATKA OBIADOWA Z ROSZPONKĄ



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki:
  • dwie większe garście roszponki,
  • duża garść płatków migdałów,
  • 100 g sera sałatkowego lub fety,
  • 4 łyżeczki oliwy lub oleju smakowego (u mnie z pomidorami, bazylią i czosnkiem).

Przygotowanie:
  • Roszponkę myję, osuszam i układam na dwóch talerzach. Każdą porcję polewam dwoma łyżeczkami smakowego oleju.
  • Migdały prażę na suchej patelni, ser kroję w kostkę.
  • Sałatę posypuję migdałami, następnie układam pokrojony ser.

2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)