WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego (u mnie 300 g),
- opakowanie mozzarelli,
- 3 plastry szynki,
- 3 plastry sera żółtego,
- 1/4 średniej papryki czerwonej,
- łyżka posiekanej natki pietruszki,
- łyżka sezamu,
- 2 łyżki ketchupu,
- słodka papryka Cykoria.
Przygotowanie:
- Ciasto francuskie rozwijam, mozzarellę kroję w plastry, paprykę w paski.
- Ciasto smaruję ketchupem, przy jednym brzegu układam plastry szynki i sera oraz mozzarellę i paprykę. Zwijam w roladę.
- Ciasto tnę na kawałki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Roladki posypuję słodką papryką, natką pietruszki i sezamem.
- Piekę około 15 minut w 200 stopniach (do zarumienienia).
ciasto francuskie to jednak pozycja obowiązkowa w domu :) tyle pyszności można wyczarować :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą! :)
UsuńWspaniałosci na blogu ,robiłam coś podobnego
OdpowiedzUsuńDziękuję serdecznie i pozdrawiam. :)
Usuń