WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 200 g makaronu świderki,
- 2 kiełbasy śląskie,
- sól,
- pieprz,
- duża garść tartego sera żółtego,
- 250 g śmietany,
- łyżka oleju.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam.
- Na oleju podsmażam kiełbasę pokrojoną w półplastry.
- Śmietanę mieszam z serem, dodaję do kiełbasy, mieszam. Gotuję około 7 minut, co jakiś czas mieszając.
- Danie doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)