WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki:
- 20 dag kapusty kiszonej,
- mała marchewka,
- 2 większe cebule,
- 20 dag pieczarek,
- 1/2 dużej papryki czerwonej,
- 20 dag kiełbasy,
- 3 łyżki oleju,
- 2 płaskie łyżki śmietany,
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- sól i pieprz,
- woda.
Przygotowanie:
- Cebulę kroję w pióra, pieczarki w plastry, paprykę w średniej wielkości kostkę, kiełbasę w półplastry.
- Kapustę odciskam, siekam na mniejsze kawałki, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach.
- Na rozgrzanym oleju szklę cebulę z dodatkiem soli. Następnie dodaję pieczarki i kiełbasę, duszę pod przykryciem około 7 minut.
- Do warzyw dodaję kapustę, smażę 10 minut, co jakiś czas mieszając.
- Do kapusty dodaję marchewkę i podlewam wodą (nie za dużo), duszę kolejne 10 minut.
- Następnie dodaję paprykę i duszę kolejne 10 minut.
- Na koniec do kapusty dodaję śmietanę i koncentrat, mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)