wtorek, 20 lutego 2018

KAPUSTA Z KIEŁBASĄ, WARZYWAMI I ŚMIETANĄ





























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5

Składniki:
  • 20 dag kapusty kiszonej,
  • mała marchewka,
  • 2 większe cebule,
  • 20 dag pieczarek,
  • 1/2 dużej papryki czerwonej,
  • 20 dag kiełbasy,
  • 3 łyżki oleju,
  • 2 płaskie łyżki śmietany,
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • sól i pieprz,
  • woda.
Przygotowanie:
  • Cebulę kroję w pióra, pieczarki w plastry, paprykę w średniej wielkości kostkę, kiełbasę w półplastry.
  • Kapustę odciskam, siekam na mniejsze kawałki, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach.
  • Na rozgrzanym oleju szklę cebulę z dodatkiem soli. Następnie dodaję pieczarki i kiełbasę, duszę pod przykryciem około 7 minut.
  • Do warzyw dodaję kapustę, smażę 10 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Do kapusty dodaję marchewkę i podlewam wodą (nie za dużo), duszę kolejne 10 minut.
  • Następnie dodaję paprykę i duszę kolejne 10 minut.
  • Na koniec do kapusty dodaję śmietanę i koncentrat, mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)