piątek, 2 marca 2018

CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z SYROPEM KLONOWYM




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 100 g mąki,
  • 100 g płatków owsianych,
  • 100 g tartej marchewki (na grubych oczkach),
  • 100 ml syropu klonowego,
  • jajko,
  • 3 łyżki oleju kokosowego,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżeczka cynamonu,
  • łyżka cukru wanilinowego.
Przygotowanie:
  • Do miski wsypuję suche składniki: płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i cukier wanilinowy, mieszam.
  • W drugiej misce mieszam składniki mokre: syrop klonowy, olej i jajko. Przelewam do pozostałych składników, dodaję marchewkę, dokładnie łączę.
  • Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładam łyżką masę formując owalne ciastka.
  • Piekę w 170 stopniach (grzałka góra-dół) przez 12 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)