czwartek, 1 marca 2018

MAKARON Z KIEŁBASĄ I CUKINIĄ W SOSIE Z SERKÓW TOPIONYCH

















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5

Składniki:
  • 300 g makaronu penne,
  • nieduży kawałek kiełbasy,
  • średniej wielkości cukinia,
  • łyżka oleju,
  • 80 ml gorącej wody,
  • 1/2 kostki bulionowej,
  • 4 trójkąty serków topionych o kremowym smaku,
  • 5 łyżeczek śmietany,
  • sól,
  • pieprz,
  • bazylia,
  • curry.
Przygotowanie:
  • Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam.
  • Kiełbasę i cukinię kroję w kostkę. 
  • Na oleju podsmażam przez chwilę kiełbasę, następnie dodaję cukinię i przyprawy - sól, pieprz, curry i bazylię. Smażę około 5 minut często mieszając.
  • W międzyczasie w gorącej wodzie rozpuszczam kostkę bulionową, dokładnie mieszam ze śmietaną.
  • Bulion wlewam na patelnię, dodaję serki topione. Gotuję na małym ogniu do momentu całkowitego rozpuszczenia się serków.
  • Przygotowany sos łączę z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)