środa, 28 lutego 2018

WRAPY Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CIECIERZYCY




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 1-2

Składniki podstawowe:
  • 2 placki tortilli wieloziarnistej,
  • 2 garście rukoli,
  • 2 pałki lub udka z kurczaka (wcześniej ugotowane),
  • kawałek czerwonej papryki,
  • po 1/2 pepperoni czerwonej i zielonej (opcjonalnie).
Składniki pasty:
  • 150 g ciecierzycy z puszki,
  • 2 pomidory suszone + łyżka oleju z pomidorów,
  • łyżka wody,
  • łyżka soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżeczka sezamu.
Składniki marynaty do kurczaka:
  • 1/2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii,
  • sól,
  • pieprz,
  • bazylia.
Przygotowanie:
  • Mięso obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki, łączę z olejem, doprawiam do smaku.
  • Ciecierzycę miksuję na gładką pastę z pozostałymi składnikami, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  • Na plackach tortilli rozsmarowuję pastę, układam rukolę i kurczaka oraz posiekane papryki.
  • Tortillę zwijam ściśle w rulon, kroję w mniejsze kawałki.

2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)