WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6-8
Składniki:
- 120 g miękkiego masła,
- 1/2 szklanki cukru,
- około 1 i 1/2 szklanki mąki,
- jajko,
- łyżeczka proszku do pieczenia Cykoria,
- 100 g gorzkiej czekolady.
Przygotowanie:
- Masło ucieram z cukrem, dodaję jajko, mieszam. Wsypuję proszek do pieczenia, a następnie stopniowo dodaję mąkę, cały czas mieszając ciasto. Wyrabiam do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
- Czekoladę kroję na mniejsze kawałki, dodaję do ciasta, dokładnie łączę.
- Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczam dłonią.
- Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piekę około 12 minut w 180 stopniach (u mnie termoobieg + grzałka górna i dolna).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)