WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki podstawowe:
- 350 g polędwicy wieprzowej.
Składniki marynaty:
- 3 łyżki oleju z dodatkiem czosnku i bazylii,
- łyżeczka soli,
- łyżeczka słodkiej papryki,
- łyżeczka bazylii,
- łyżeczka suszonej natki pietruszki,
- łyżeczka czosnku staropolskiego.
Dodatkowo:
- rękaw do pieczenia.
Przygotowanie:
- Mięso umyć i osuszyć, oczyścić z błonek.
- Składniki marynaty dokładnie połączyć, następnie natrzeć mięso i odstawić do lodówki (najlepiej minimum na 12 godzin).
- Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec przez 30 minut w 190 stopniach z termoobiegiem.
- Podawać z sosem pieczeniowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)