sobota, 24 marca 2018

POLĘDWICZKA PIECZONA W RĘKAWIE

















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki podstawowe:
  • 350 g polędwicy wieprzowej.
Składniki marynaty:
  • 3 łyżki oleju z dodatkiem czosnku i bazylii,
  • łyżeczka soli,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka bazylii,
  • łyżeczka suszonej natki pietruszki,
  • łyżeczka czosnku staropolskiego.
Dodatkowo:
  • rękaw do pieczenia.
Przygotowanie:
  • Mięso umyć i osuszyć, oczyścić z błonek.
  • Składniki marynaty dokładnie połączyć, następnie natrzeć mięso i odstawić do lodówki (najlepiej minimum na 12 godzin).
  • Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec przez 30 minut w 190 stopniach z termoobiegiem.
  • Podawać z sosem pieczeniowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)