WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 250-300 g makaronu tagliatelle z dodatkiem szpinaku i czosnku,
- 15 dag boczku,
- 250 g mascarpone,
- 1/2 średniej wielkości cebuli,
- 2 ząbki czosnku,
- duża garść posiekanej natki pietruszki,
- sól,
- pieprz świeżo mielony,
- curry,
- zioła prowansalskie.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję w osolonej wodzie.
- W międzyczasie podsmażam pokrojony w kostkę boczek (bez dodatku tłuszczu, ponieważ wytopi się z boczku).
- Kiedy boczek się przyrumieni, dodaję posiekaną cebulę z czosnkiem, smażę jeszcze przez chwilę.
- Następnie dodaję mascarpone i przyprawy - sól, pieprz, curry i zioła prowansalskie. Smażę na małym ogniu, co jakiś czas mieszając do momentu rozpuszczenia się sera.
- Na koniec dodaję makaron i natkę pietruszki, mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)