WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 4 białe kiełbasy parzone,
- 6 ziemniaków średniej wielkości,
- 2 większe cebule,
- 1/3 szklanki bulionu,
- 2 łyżki oleju,
- sól,
- po łyżeczce pieprzu, ostrej papryki, oregano, tymianku,
- łyżeczka słodkiej papryki czerwonej w płatkach Cykoria.
Przygotowanie:
- Ziemniaki kroję w ósemki (łódeczki), cebulę wzdłuż na ćwiartki, następnie na grubsze plastry.
- Każdą kiełbaskę przekrawam na pół i nacinam na krzyż z dwóch stron.
- Warzywa i kiełbasę przekładam do miski, posypuję przyprawami, dodaję olej, dokładnie mieszam.
- Do naczynia żaroodpornego wlewam bulion, następnie wykładam kiełbasę z warzywami.
- Piekę w 220 stopniach (termoobieg) około 30 minut (do miękkości ziemniaków).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)