WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6-8
Składniki:
- 120 g miękkiego ciasta,
- 1/2 szklanki cukru,
- około 1 i 1/2 szklanki mąki,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- jajko,
- 3/4 tabliczki czekolady deserowej.
Przygotowanie:
- Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko i proszek do pieczenia, mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę, wyrabiam ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
- Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczam dłonią, w środku układam po 1/2 kostki czekolady, ponownie formuję kulkę.
- Piekę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 12 minut w 180 stopniach.
Pyszne ciasteczka!
OdpowiedzUsuńBardzo. :)
Usuń