środa, 28 marca 2018

KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6-8

Składniki:
  • 120 g miękkiego ciasta,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • około 1 i 1/2 szklanki mąki,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • jajko,
  • 3/4 tabliczki czekolady deserowej.

Przygotowanie:
  • Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko i proszek do pieczenia, mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę, wyrabiam ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczam dłonią, w środku układam po 1/2 kostki czekolady, ponownie formuję kulkę.
  • Piekę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 12 minut w 180 stopniach.

2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)