czwartek, 22 marca 2018

SAŁATKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I SOSEM CHRZANOWYM



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5

Składniki sałatki:
  • 10 listków sałaty,
  • 1,5-2 kiełbasy białe parzone,
  • pomidor rzymski,
  • 4 jajka,
  • garść posiekanego szczypiorku,
  • 2 gałązki koperku.
Składniki sosu:
  • 2 łyżki śmietany,
  • łyżeczka chrzanu,
  • 1/2 łyżeczki miodu,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie:
  • Z podanych składników przygotowuję sos, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
  • Jajka gotuję na twardo, kroję w ćwiartki.
  • Pomidora kroję wzdłuż na ćwiartki, następnie w plasterki.
  • Kiełbasę podgrzewam, obieram ze skórki, kroję w plastry.
  • Na talerzu rozkładam porwaną sałatę, układam kiełbasę, jajka i pomidory.
  • Sałatkę dekoruję koperkiem, posypuję szczypiorkiem i polewam sosem.

2 komentarze:

  1. Nie ma to jak zgapic od kogos przepis i wykorzystac jako swoj nawet o tym nie wspominajac. Brawo.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Po pierwsze w sieci jest mnóstwo różnych przepisów, które się powielają i nie ma takiego czegoś jak prawa autorskie na przepis, co najwyżej na zdjęcia. Po drugie nie sprawdzam przed dodaniem każdego przepisu, czy aby gdzieś indziej nie pojawił się taki sam lub podobny, bo nawet nie mam na to czasu, zresztą patrząc na ich ilość w internecie, nawet nie byłabym w stanie. A po trzecie i najważniejsze, jeśli już Drogi Anonimie rzucasz mi oskarżenia, to chociaż miej odwagę zrobić to pod swoimi danymi.
      Pozdrawiam, Magda.

      Usuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)