WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4
Składniki:
- 2 duże garści grzybów mrożonych (u mnie wcześniej obgotowane),
- 8 ziemniaków średniej wielkości,
- kawałek kiełbasy,
- mała cebula,
- łyżka masła,
- barszcz w butelce,
- majeranek Cykoria,
- sól,
- pieprz,
- 2 liście laurowy,
- 3 ziarna ziela angielskiego,
- ząbek czosnku,
- 4 łyżeczki śmietany.
Przygotowanie:
- Grzyby rozmrażam.
- Ziemniaki kroję w kostkę, zalewam około 1 litrem wody. Gotuję z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych około 20 minut.
- W międzyczasie podsmażam na maśle drobno posiekaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę.
- Do ziemniaków dodaję pokrojone grzyby, gotuję kolejne 5 minut.
- Do zupy stopniowo dodaję barszcz (uważać, aby nie dodać za dużo, wtedy zupa będzie zbyt kwaśna).
- Następnie dodaję podsmażoną kiełbasę, posiekany czosnek oraz majeranek, chwilę gotuję.
- Na koniec wlewam wcześniej zahartowaną śmietanę, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)