WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 1-2
Składniki:
- torebka kaszy gryczanej,
- łyżka sosu sojowego,
- 2 średnie marchewki,
- 2 średnie pietruszki,
- 1/2 większego selera,
- mały por,
- ząbek czosnku,
- łyżka oleju,
- po 1/3 łyżeczki soli, pieprzu i ostrej papryki,
- po 1/2 łyżeczki kurkumy i słodkiej papryki,
- duża garść posiekanej natki pietruszki,
- garść posiekanego szczypiorku.
Przygotowanie:
- Marchewkę, selera i pietruszkę kroję w małą kostkę, pora w plastry. Warzywa mieszam z olejem połączonym z przyprawami. Przekładam na blachę, piekę w 200 stopniach około 20 minut.
- Kaszę gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam i łączę z sosem sojowym.
- Układam warstwy: kasza gryczana, natka pietruszki, pieczone warzywa. Całość posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Wygląda bardzo apetycznie - chyba przygotuje sobie to do pracy :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)