czwartek, 8 marca 2018

RYŻ Z WARZYWAMI DUSZONY W BULIONIE




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3

Składniki:
  • 2 torebki ryżu,
  • 250 ml bulionu,
  • mała papryka zielona,
  • mała papryka żółta,
  • mała papryka czerwona,
  • duża garść mrożonego groszku,
  • łyżka oleju,
  • sól,
  • pieprz,
  • curry.
Przygotowanie:
  • Paprykę kroję w średniej wielkości kostkę. Podsmażam około 2-3 minuty na łyżce oleju. Po tym czasie dodaję groszek, smażę jeszcze minutę.
  • Do warzyw dodaję ryż i przyprawy. Całość zalewam bulionem.
  • Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem przez 13-15 minut, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)