WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3
Składniki:
- 2 torebki ryżu,
- 250 ml bulionu,
- mała papryka zielona,
- mała papryka żółta,
- mała papryka czerwona,
- duża garść mrożonego groszku,
- łyżka oleju,
- sól,
- pieprz,
- curry.
Przygotowanie:
- Paprykę kroję w średniej wielkości kostkę. Podsmażam około 2-3 minuty na łyżce oleju. Po tym czasie dodaję groszek, smażę jeszcze minutę.
- Do warzyw dodaję ryż i przyprawy. Całość zalewam bulionem.
- Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem przez 13-15 minut, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)