WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-6
Składniki:
- 400 g makaronu pappardelle,
- 2 opakowania pomidorów krojonych,
- opakowanie mozzarelli Zott,
- 2 ząbki czosnku średniej wielkości,
- większa cebula,
- 2-3 łyżki oleju z dodatkiem czosnku i bazylii,
- garść posiekanej bazylii,
- sól,
- cukier,
- 2 suszone papryczki chili peperoncini,
- spora szczypta oregano Cykoria.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam.
- Na oleju podsmażam drobno posiekaną cebulę wraz z czosnkiem.
- Kiedy czosnek z cebulą lekko się zarumienią, dodaję pomidory oraz przyprawy - sól, rozkruszone papryczki, oregano i cukier. Gotuję na małym ogniu około 10 minut.
- Na koniec dodaję posiekaną bazylię i pokrojoną w małą kostkę mozzarellę. Gotuję jeszcze przez chwilę do momentu rozpuszczenia się sera. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
- Gotowy sos łączę z wcześniej ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)