wtorek, 22 maja 2018

ŻEBERKA GARAM MASALA



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MINUT 
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki podstawowe:
  • 60-70 dag żeberek wieprzowych (paski).
Składniki marynaty:
  • 2 łyżki oleju,
  • łyżka ciemnego sosu sojowego,
  • 2 płaskie łyżeczki przyprawy garam masala,
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli.
Przygotowanie:
  • Mięso myję i osuszam, rozcinam na kawałki.
  • Z podanych składników przygotowuję marynatę.
  • Mięso dokładnie nacieram marynatą, odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).
  • Żeberka piekę pod przykryciem w 180 stopniach (z termoobiegiem) przez godzinę, następnie zdejmuję pokrywkę i piekę przez kolejne 10-15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)