WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki podstawowe:
- 60-70 dag żeberek wieprzowych (paski).
Składniki marynaty:
- 2 łyżki oleju,
- łyżka ciemnego sosu sojowego,
- 2 płaskie łyżeczki przyprawy garam masala,
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli.
Przygotowanie:
- Mięso myję i osuszam, rozcinam na kawałki.
- Z podanych składników przygotowuję marynatę.
- Mięso dokładnie nacieram marynatą, odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).
- Żeberka piekę pod przykryciem w 180 stopniach (z termoobiegiem) przez godzinę, następnie zdejmuję pokrywkę i piekę przez kolejne 10-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)