niedziela, 27 lipca 2014

PRZEKĄSKA Z ŁOSOSIEM I KREMEM KOPERKOWYM




















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-5

Składniki:
  • 200 g naturalnego serka homogenizowanego, 
  • 5 kromek ciemnego chleba, 
  • pęczek koperku, 
  • 100 g wędzonego łososia, 
  • cytryna, 
  • 2 łyżki miękkiego masła, 
  • sól, '
  • pieprz.
Przygotowanie:
  • Koperek drobno siekam (1/3 pęczka zostawiam do dekoracji). 
  • Serek ucieram na gładko wraz z masłem. Gotową masę przyprawiam wg własnego smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodaję koperek, mieszam.
  • Każdą kromkę chleba kroję na cztery kwadraty, smaruję masłem. Następnie układam kawałki łososia, skrapiam sokiem z cytryny. Na wierzch nakładam krem koperkowy, dekoruję pozostałymi gałązkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)