WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-5
Składniki:
- 200 g naturalnego serka homogenizowanego,
- 5 kromek ciemnego chleba,
- pęczek koperku,
- 100 g wędzonego łososia,
- cytryna,
- 2 łyżki miękkiego masła,
- sól, '
- pieprz.
Przygotowanie:
- Koperek drobno siekam (1/3 pęczka zostawiam do dekoracji).
- Serek ucieram na gładko wraz z masłem. Gotową masę przyprawiam wg własnego smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodaję koperek, mieszam.
- Każdą kromkę chleba kroję na cztery kwadraty, smaruję masłem. Następnie układam kawałki łososia, skrapiam sokiem z cytryny. Na wierzch nakładam krem koperkowy, dekoruję pozostałymi gałązkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)