WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki:
- 4 plastry mięsa z szynki,
- 4 plastry żółtego sera,
- 8 listków bazylii,
- pęczek szczypiorku,
- 4 plasterki masła,
- jajko,
- sól,
- pieprz,
- bułka tarta.
Przygotowanie:
- Mięso cienko rozbijam, oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
- Szczypiorek drobno siekam, 1/3 odkładam.
- Na każdym kawałku układam plaster sera żółtego, plasterek masła, warstwę szczypiorku i po 2 listki bazylii. Mięso ciasno zwijam w roladki, spinam wykałaczkami.
- Rozmącone jajko łączę z 1/3 szczypiorku. Roladki obtaczam w jajku, a następnie w bułce tartej.
- Rozgrzewam oliwę, smażę.
- Całość posypuję pozostałym szczypiorkiem.
Smacznie wyglądaja :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. :)
Usuń...już mi to pachnie! ;)
OdpowiedzUsuńOj mi też. :D
Usuń