poniedziałek, 4 sierpnia 2014

ZIOŁOWE ROLADKI Z SZYNKI























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki:
  • 4 plastry mięsa z szynki, 
  • 4 plastry żółtego sera, 
  • 8 listków bazylii, 
  • pęczek szczypiorku, 
  • 4 plasterki masła, 
  • jajko, 
  • sól, 
  • pieprz, 
  • bułka tarta.
Przygotowanie:
  • Mięso cienko rozbijam, oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • Szczypiorek drobno siekam, 1/3 odkładam. 
  • Na każdym kawałku układam plaster sera żółtego, plasterek masła, warstwę szczypiorku i po 2 listki bazylii. Mięso ciasno zwijam w roladki, spinam wykałaczkami. 
  • Rozmącone jajko łączę z 1/3 szczypiorku. Roladki obtaczam w jajku, a następnie w bułce tartej. 
  • Rozgrzewam oliwę, smażę. 
  • Całość posypuję pozostałym szczypiorkiem.

4 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)