WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki:
- 4 plastry mięsa z szynki,
 - 4 plastry żółtego sera,
 - 8 listków bazylii,
 - pęczek szczypiorku,
 - 4 plasterki masła,
 - jajko,
 - sól,
 - pieprz,
 - bułka tarta.
 
Przygotowanie:
- Mięso cienko rozbijam, oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
 - Szczypiorek drobno siekam, 1/3 odkładam.
 - Na każdym kawałku układam plaster sera żółtego, plasterek masła, warstwę szczypiorku i po 2 listki bazylii. Mięso ciasno zwijam w roladki, spinam wykałaczkami.
 - Rozmącone jajko łączę z 1/3 szczypiorku. Roladki obtaczam w jajku, a następnie w bułce tartej.
 - Rozgrzewam oliwę, smażę.
 - Całość posypuję pozostałym szczypiorkiem.
 

Smacznie wyglądaja :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. :)
Usuń...już mi to pachnie! ;)
OdpowiedzUsuńOj mi też. :D
Usuń