środa, 15 października 2014

CIASTO FRANCUSKIE Z JABŁKIEM




















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-6

Składniki:
  • 375 g ciasta francuskiego,
  • duże jabłko (najlepiej kwaśne),
  • cukier,
  • cynamon.
Przygotowanie:
  • Jabłko obieram, kroję w kostkę, mieszam z cukrem i cynamonem.
  • Ciasto francuskie kroję na kwadraty. Na środku każdego układam jabłka.
  • Zwijam w koperty, bądź inne kształty.
  • Piekę około 15 minut w 180 stopniach.

2 komentarze:

  1. To wygląda cudownie! Ale myślę, że smakuje jeszcze lepiej!
    Pozdrawiamy i zapraszamy do nas.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ojj, tak. Smakuję pysznie. :) Najlepiej, jak jeszcze gorące. :)

      Usuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)