WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-5
Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach),
- pęczek dymki,
- pęczek natki pietruszki,
- 5 średnich rzodkiewek,
- 10 pomidorków koktajlowych (można zastąpić zwykłym),
- 10 czarnych oliwek (opcjonalnie),
- pieprz.
Przygotowanie:
- Dymkę i natkę pietruszki drobno siekam.
- Oliwki kroję w krążki, rzodkiewkę w półplasterki, a pomidorki w ćwiartki.
- Tuńczyka osączam na sicie (przelewając olej do pojemnika).
- Wszystkie składniki mieszam ze sobą, w razie potrzeby dodaję odrobinę oleju z tuńczyka. Doprawiam pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)