poniedziałek, 11 maja 2015

WIOSENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-5

Składniki:
  • puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach),
  • pęczek dymki,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 5 średnich rzodkiewek,
  • 10 pomidorków koktajlowych (można zastąpić zwykłym),
  • 10 czarnych oliwek (opcjonalnie),
  • pieprz.


























Przygotowanie:
  • Dymkę i natkę pietruszki drobno siekam.
  • Oliwki kroję w krążki, rzodkiewkę w półplasterki, a pomidorki w ćwiartki.
  • Tuńczyka osączam na sicie (przelewając olej do pojemnika).
  • Wszystkie składniki mieszam ze sobą, w razie potrzeby dodaję odrobinę oleju z tuńczyka. Doprawiam pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)