WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 4 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-7
Składniki:
- duży pomidor malinowy,
- większa cebula,
- 8 kawałków papryczki jalapeno ze słoika (lub mniej/więcej - zależy, jak ostre chcemy),
- łyżka masła,
- zioła prowansalskie,
- szczypta soli,
- większa szczypta cukru,
- około 6 czubatych łyżeczek koncentratu pomidorowego,
- 2-3 łyżki wody.
Przygotowanie:
- Cebulę drobno siekam, szklę na maśle.
- Pomidora sparzam, obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę, dodaję do cebuli wraz z posiekaną ostrą papryczką.
- Chwilę gotuję na małym ogniu z dodatkiem przypraw, co jakiś czas mieszając.
- Na koniec dodaję koncentrat i wodę, dokładnie mieszam, jeszcze przez chwilę gotuję. W razie potrzeby doprawiam sos do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)