WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- około 300 g ulubionego makaronu,
- opakowanie sera "Lazur" z niebieską pleśnią,
- plasterek sera żółtego,
- 200 ml śmietany 30%,
- dwie średnie cukinie,
- 10 dag pieczarek,
- cebula,
- łyżka masła,
- papryka ostra,
- sól,
- oregano,
- estragon,
- tymianek,
- szczypta soli,
- większa garść posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję al dente.
- Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach, pieczarki kroję w półplasterki, cebulę drobno siekam. Razem podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw do momentu wyparowania nadmiaru wody.
- Dodaję śmietanę, chwilę gotuję na średnim ogniu mieszając.
- Po chwili dodaję pokrojony w kostkę ser pleśniowy oraz porwany na kawałki ser żółty, mieszam. Trzymam na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serów, co jakiś czas mieszając.
- Wsypuję natkę, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
- Powstały sos mieszam z makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)