WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 200 g ulubionego makaronu,
- 2 plastry mięsa schabowego,
- średnia papryka czerwona,
- 20 dag pieczarek,
- 250 ml śmietanki 30%,
- czubata łyżeczka mąki,
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- papryka słodka,
- papryka ostra,
- tymianek,
- bazylia,
- curry.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję al dente.
- Mięso kroję w bardzo cieniutkie paski, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw oraz dwoma ząbkami posiekanego czosnku.
- Po około trzech minutach dodaję paprykę w paskach i pieczarki w plasterkach, chwilę smażę (do momentu zarumienienia się pieczarek).
- Mąkę mieszam ze śmietaną, dodaję do mięsa. Gotuję chwilę na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)