środa, 26 sierpnia 2015

MAKARON ZE SCHABEM, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 200 g ulubionego makaronu,
  • 2 plastry mięsa schabowego,
  • średnia papryka czerwona,
  • 20 dag pieczarek,
  • 250 ml śmietanki 30%,
  • czubata łyżeczka mąki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • papryka słodka,
  • papryka ostra,
  • tymianek,
  • bazylia,
  • curry.
























Przygotowanie:
  • Makaron gotuję al dente.
  • Mięso kroję w bardzo cieniutkie paski, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw oraz dwoma ząbkami posiekanego czosnku.
  • Po około trzech minutach dodaję paprykę w paskach i pieczarki w plasterkach, chwilę smażę (do momentu zarumienienia się pieczarek).
  • Mąkę mieszam ze śmietaną, dodaję do mięsa. Gotuję chwilę na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)