WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-7
Składniki:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków,
- 2 marchewki,
- 2 duże cukinie,
- 40 dag małych pieczarek,
- 2 małe cebule,
- pęczek natki pietruszki,
- 2-3 łyżki masła,
- około 250 ml wody,
- 3 plastry sera żółtego,
- sól,
- pieprz,
- Esencja do duszonych warzyw Knorr.
Przygotowanie:
- Ziemniaki i marchewkę kroję w kostkę, gotuję w osolonej wodzie do miękkości.
- Pieczarki kroję w ćwiartki, cebulę w półplasterki, podsmażam na maśle.
- Dodaję ziemniaki z marchewką i przyprawy, chwilę smażę, mieszając.
- Dorzucam pokrojoną w kostkę cukinię, smażę przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.
- Wlewam wodę, dodaję bulionetkę, gotuję około 3 minuty.
- Na koniec dodaję porwany ser i posiekaną natkę pietruszki, gotuję na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się sera. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)