środa, 28 października 2015

ZUPA KREM Z BATATÓW
























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4

Składniki:
  • 2 średnie bataty,
  • 2 łyżki masła,
  • cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 2-2,5 szklanki bulionu,
  • sól,
  • mielony kmin rzymski i kolendra,
  • ostra papryka lub pieprz cayenne,
  • ser pleśniowy,
  • posiekana natka pietruszki lub świeża kolendra.
Przygotowanie:
  • Cebulę i czosnek siekam, podsmażam na maśle.
  • Dodaję pokrojone w kostkę bataty, solę, razem smażę około 5 minut. Po tym czasie dodaję resztę przypraw, smażę jeszcze minutę.
  • Całość zalewam gorącym bulionem, gotuję około 15 minut do miękkości słodkich ziemniaków.
  • Warzywa miksuję na krem.
  • Zupę podaję z serem pleśniowym, posypaną świeżą natką lub kolendrą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)