WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 2 średnie bataty,
- 2 łyżki masła,
- cebula,
- ząbek czosnku,
- 2-2,5 szklanki bulionu,
- sól,
- mielony kmin rzymski i kolendra,
- ostra papryka lub pieprz cayenne,
- ser pleśniowy,
- posiekana natka pietruszki lub świeża kolendra.
Przygotowanie:
- Cebulę i czosnek siekam, podsmażam na maśle.
- Dodaję pokrojone w kostkę bataty, solę, razem smażę około 5 minut. Po tym czasie dodaję resztę przypraw, smażę jeszcze minutę.
- Całość zalewam gorącym bulionem, gotuję około 15 minut do miękkości słodkich ziemniaków.
- Warzywa miksuję na krem.
- Zupę podaję z serem pleśniowym, posypaną świeżą natką lub kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)