sobota, 16 stycznia 2016

SURÓWKA OBIADOWA Z PORA I JABŁKA



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 4 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5

Składniki:
  • 4 małe pory (białe i jasnozielone części),
  • jabłko,
  • 3-4 czubate łyżeczki jogurtu naturalnego,
  • curry,
  • sól,
  • pieprz świeżo mielony,
  • szczypta cukru.



























Przygotowanie:
  • Pora kroję w jak najcieńsze paseczki.
  • Jabłko ścieram na tarce o dużych oczkach.
  • Całość mieszam z jogurtem, doprawiam do smaku przyprawami i szczyptą cukru.

1 komentarz:

  1. FAJNA SURÓWECZKA! NA PEWNO BYŁA PYSZNA!
    POZDRAWIAM!
    SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)