WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 24 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 7-10
Składniki:
- 10 średnich cebul,
- około 1,7 kg pieczarek,
- 8 mniejszych ogórków kiszonych,
- 80 dag kiełbasy,
- 2 małe pomidory lub około 7 łyż. przecieru pomidorowego,
- pieprz cayenne,
- liść laurowy,
- 3 ziarna ziela angielskiego,
- sól,
- majeranek,
- szczypta oregano i bazylii,
- olej,
- zasmażka z łyżki masła i łyżki mąki - aby danie było bardziej gęste (opcjonalnie).
Przygotowanie:
- Cebulę i kiełbasę kroję w kostkę, podsmażam na oleju wraz z przyprawami.
- Pieczarki kroję w plastry, dodaję do kiełbasy, duszę aż woda niemal całkowicie wyparuje.
- Pomidory sparzam, obieram ze skórki i miksuję, dodaję do potrawki wraz z pokrojonymi w kostkę ogórkami, duszę kolejne 5 minut.
- Na koniec dodaję zasmażkę, mieszam i jeszcze chwilę gotuję. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)