WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 4 ćwiartki z kurczaka,
- 3 łyżki oleju,
- 3-4 łyżki słodko-pikantnego sosu chili Tao Tao,
- 2 łyżeczki majeranku,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 2 ząbki czosnku,
- czosnek niedźwiedzi,
- kilka gałązek natki pietruszki.
Przygotowanie:
- Udka układam na blaszce do pieczenia.
- Przygotowuję marynatę z: oleju, sosu chili, soli i majeranku, nacieram kurczaka.
- Mięso dość obficie posypuję czosnkiem niedźwiedzim oraz zwykłym czosnkiem pokrojonym w plasterki. Obkładam gałązkami pietruszki.
- Zostawiam na minimum 12 godzin w lodówce.
- Piekę przykrytego folią aluminiową około 1 godz. 20 min., w 180 stopniach. Następnie zdejmuję folię i piekę kolejne 20 minut do momentu zarumienienia się mięsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)