WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6-9
Składniki:
- torebka ryżu,
- 3/4 puszki czerwonej fasoli,
- 3/4 puszki kukurydzy,
- 3 jajka,
- kawałek czerwonej papryki,
- majonez,
- sól,
- pieprz,
- 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
- Ryż gotuję w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
- Jajka gotuję na twardo, kroję w drobną kostkę wraz z papryką.
- Kukurydzę i fasolę osączam na sicie z zalewy.
- Wszystkie składniki mieszam z dwoma łyżkami majonezu, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Właśnie dzisiaj przygotowałam sobie identyczną, jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńTo świetnie! :)
UsuńPozdrawiam!