poniedziałek, 20 marca 2017

SAŁATKA RYŻOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ I KUKURYDZĄ




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6-9

Składniki:
  • torebka ryżu,
  • 3/4 puszki czerwonej fasoli,
  • 3/4 puszki kukurydzy,
  • 3 jajka,
  • kawałek czerwonej papryki,
  • majonez,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
  • Ryż gotuję w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
  • Jajka gotuję na twardo, kroję w drobną kostkę wraz z papryką.
  • Kukurydzę i fasolę osączam na sicie z zalewy.
  • Wszystkie składniki mieszam z dwoma łyżkami majonezu, doprawiam do smaku solą i pieprzem.

2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)