WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 40-50 dag pieczarek,
- mała cebula,
- około 100 ml śmietany 30%,
- ząbek czosnku,
- łyżka oleju,
- łyżka masła,
- 1/3 pęczku natki pietruszki,
- sól,
- pieprz świeżo mielony.
Przygotowanie:
- Pieczarki kroję w półplasterki, cebulę w kostkę, czosnek oraz natkę siekam.
- Na oleju szklę cebulę. Dodaję czosnek i pieczarki, smażę często mieszając do momentu, aż woda z pieczarek wyparuje i lekko się zarumienią.
- Solę, dodaję masło i natkę, smażę kolejne 3 minuty.
- Wlewam śmietanę i doprawiam pieprzem. Sos zagotowuję i zdejmuję z ognia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)