poniedziałek, 10 lipca 2017

BAGIETKI Z PASTĄ Z FETY ORAZ SZYNKĄ SZWARCWALDZKĄ I KIEŁKAMI




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6-12

Składniki:
  • duża bagietka,
  • około 150 g fety,
  • 2 łyżeczki oleju z papryką ostrą, pomidorami i bazylią,
  • łyżeczka śmietany,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej,
  • większa garść kiełków rzodkiewki,
  • 3 pomidorki koktajlowe.

Przygotowanie:
  • Bagietkę kroję pod ukosem na 12 kawałków, pomidorki w ćwiartki.
  • Każdy plasterek szynki dzielę na trzy, po środku układam kiełki i zwijam w ćwiartki.
  • Fetę rozgniatam, łączę z olejem, śmietaną i szczypiorkiem - ma powstać gładka pasta.
  • Bagietki smaruję przygotowaną pastą z fety, dekoruję szynką i ćwiartkami pomidorków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)