WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6-12
Składniki:
- duża bagietka,
- około 150 g fety,
- 2 łyżeczki oleju z papryką ostrą, pomidorami i bazylią,
- łyżeczka śmietany,
- łyżka posiekanego szczypiorku,
- 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej,
- większa garść kiełków rzodkiewki,
- 3 pomidorki koktajlowe.
Przygotowanie:
- Bagietkę kroję pod ukosem na 12 kawałków, pomidorki w ćwiartki.
- Każdy plasterek szynki dzielę na trzy, po środku układam kiełki i zwijam w ćwiartki.
- Fetę rozgniatam, łączę z olejem, śmietaną i szczypiorkiem - ma powstać gładka pasta.
- Bagietki smaruję przygotowaną pastą z fety, dekoruję szynką i ćwiartkami pomidorków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)