sobota, 8 lipca 2017

SAŁATKA Z FETĄ, TRUSKAWKAMI I ŚWIEŻĄ MIĘTĄ



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki:
  • 2 garście rukoli,
  • 10 niedużych truskawek,
  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty,
  • pieprz,
  • 6 czarnych oliwek,
  • 60 g fety,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • sos winegret z miętą: 2 łyżki oliwy, łyżka miodu płynnego, 2 łyżki soku z cytryny, łyżka posiekanej świeżej mięty, pieprz świeżo mielony, sól.

Przygotowanie:
  • Rukolę myję, dokładnie osuszam, układam na talerzu.
  • Oliwki kroję w krążki, truskawki w ćwiartki, fetę w kostkę.
  • Każdy kawałek sera obtaczam w posiekanej mięcie i pieprzu.
  • Na rukoli układam pozostałe składniki, posypuję posiekanym szczypiorkiem.
  • Z podanych składników przygotowuję sos, gotowym polewam sałatkę.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)