WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki:
- 2 garście rukoli,
- 10 niedużych truskawek,
- 2 łyżki posiekanej świeżej mięty,
- pieprz,
- 6 czarnych oliwek,
- 60 g fety,
- łyżka posiekanego szczypiorku,
- sos winegret z miętą: 2 łyżki oliwy, łyżka miodu płynnego, 2 łyżki soku z cytryny, łyżka posiekanej świeżej mięty, pieprz świeżo mielony, sól.
Przygotowanie:
- Rukolę myję, dokładnie osuszam, układam na talerzu.
- Oliwki kroję w krążki, truskawki w ćwiartki, fetę w kostkę.
- Każdy kawałek sera obtaczam w posiekanej mięcie i pieprzu.
- Na rukoli układam pozostałe składniki, posypuję posiekanym szczypiorkiem.
- Z podanych składników przygotowuję sos, gotowym polewam sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)