sobota, 29 lipca 2017

SAŁATKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ, FETĄ I ZIARNAMI SŁONECZNIKA



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8-10

Składniki:
  • mała główka kapusty pekińskiej,
  • 10 pomidorków koktajlowych,
  • 1/3 ogórka zielonego,
  • mała papryka czerwona,
  • 1/2 posiekanego pęczka koperku,
  • opakowanie fety lub sera sałatkowego,
  • garść posiekanego szczypiorku,
  • większa garść ziaren słonecznika,
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego.

Przygotowanie:
  • Kapustę myję i osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w paseczki.
  • Pomidorki kroję w ósemki, ogórka i paprykę w cienkie paski, fetę w kostkę.
  • Ziarna słonecznika prażę na suchej patelni.
  • Wszystkie warzywa mieszam dokładnie z olejem, serem i koperkiem.
  • Sałatkę posypuję uprażonym słonecznikiem i posiekanym szczypiorkiem.


2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)