WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8-10
Składniki:
- mała główka kapusty pekińskiej,
- 10 pomidorków koktajlowych,
- 1/3 ogórka zielonego,
- mała papryka czerwona,
- 1/2 posiekanego pęczka koperku,
- opakowanie fety lub sera sałatkowego,
- garść posiekanego szczypiorku,
- większa garść ziaren słonecznika,
- 2 łyżki oleju słonecznikowego.
Przygotowanie:
- Kapustę myję i osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w paseczki.
- Pomidorki kroję w ósemki, ogórka i paprykę w cienkie paski, fetę w kostkę.
- Ziarna słonecznika prażę na suchej patelni.
- Wszystkie warzywa mieszam dokładnie z olejem, serem i koperkiem.
- Sałatkę posypuję uprażonym słonecznikiem i posiekanym szczypiorkiem.
Na letni upalny dzień w sam raz :D
OdpowiedzUsuń:)
Usuń